2013/01/30

Windows 7 DNS Önbelleğini Temizleme


Ulaşmak istediğiniz web sitenin DNS kayıtları değiştiyse söz konusu siteye ulaşamayabilirsiniz. Bu durumda bilgisayarınızın DNS önbelleğini temizlemeniz gerekir.
Windows 7 DNS Önbelleğini Temizleme :
  1. Bütün tarayıcıları kapatın (Firefox, İnternet Explorer v.b.)
  2. Başlat > Tüm Programlar > Donatılar ‘da Komut İstemi ‘ne sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır ‘a tıklayınız.
  3. Açılan pencereye ipconfig /flushdnskodunu yazın ve ENTER ‘a basınız.

PCB Nedir? PCB Ne İşe Yarar?


Bileşenleri PCB‘ye tutturmak için, bileşenlerin bacakları İletken Desenine lehimlenir. Çoğu basit PCB’de (Tek-taraflı kartlarda), bileşenler kartın bir yüzüne, İletken Deseni diğer yüzüne yerleştirilir. Bileşen bacaklarının kartın içine girmesi için PCB’de delikler olması zorunludur. Bu nedenle bacaklar, bileşenlerin yerleştirildiği tarafın aksi tarafından PCB’ye lehimlenir. Bu yüzden bir PCB’nin üst ve alt yüzeyleri sırasıyla ‘ Bileşen Yüzeyi‘ ve ‘Lehim Yüzeyi‘ olarak anılır.
Eğer bir bileşenin, üretim sonrası PCB’den ayrılabilir olması gerekiyorsa, karta bir soket yardımıyla monte edilir. Soket karta lehimlenir ama bileşen sokete lehim kullanılmadan takılıp çıkartılabilir. Aşağıda resmini gördüğünüz ZIF Soket (Zero Insertion Force – Sıfır Takma Gücü), bileşenin (burada bir işlemci) kolayca takılıp çıkarılabilmesini sağlıyor. Soketin yanındaki kol, bileşeni takıldıktan sonra sabitlemek için kullanılır.
ZIF Soketi.
Bir PCB’yi diğer bir PCB’ye bağlamak için genelde bir kenar konektörü kullanılır.Kenar konektörü, PCB’nin bir kenarı boyunca yerleştirilmiş küçük bakır konektörleri ihtiva eder. Bu bakır parçaları PCB’nin üzerindeki İletken Deseninin bir uzantısıdır. Bir PCB’nin üzerindeki kenar konektörü diğer PCB zerinde eşleşen bir konektöre (genelde slot veya yuva olarak anılır) takılır. Bir PC’de, grafik kartları, ses kartları ve benzer diğer ürünler anakarta kenar konektörler yardımıyla takılır.
Kenar konektörü.
AGP yuvası
PCB’ye yeşil ya da kahverengi rengini veren lehim maskesidir. Bu maske, ince bakır yolları koruyan ve lehimin bileşenlerin bağlantı noktaları dışındaki bir yere temas etmesini önleyen, yalıtkan ve koruyucu bir katmandır. Bu renkli maskenin üzerine Serigrafi baskı yapılır. Bu, montajı yapılacak farklı bileşenlerin yerlerini belirten yazı ve sembollerin PCB’ye basılmasıdır. Lejand olarak da anılabilir.
Beyaz serigrafili yeşil PCB
Serigrafisiz kahverengi kart

PCB Çeşitleri

Tek Taraflı Kartlar

Daha önce bahsettiğimiz gibi en basit kartlarda, bileşenler kartın bir yüzeyine, İletken deseni ise karşıt yüzeye yerleştirilir. Sadece bir iletken deseni olduğu için, bu tip PCB’ler Tek Taraflı olarak adlandırılır. Bu tip kartlar, bakır yollar açarak iletken desenini oluşturma konusunda çok katı sınırlara sahiptir (sadece bir yüzey kulanıldığı için hiçbir tel kesişemez ve birbirlerinin etrafından yönlendirilmeleri gerekir). Bunlar sadece çok ilkel devrelerde kullanılır.
Tek taraflı PCB, üstten görünüm.
Tek taraflı PCB, attan görünüm.

Çift Taraflı Kartlar

Bu tip kartlar, her iki tarafında da bir iletken desenine sahiptir. İki iletken desenine sahip olmak, ikisinin arasında özel bir tür elektrik bağlantısı gerektirir. Bu tip elektriksel köprüler ‘via‘ olarak adlandırılır. ‘Via’, basitçe tanımlamak gerekirse, PCB üzerindeki, metalle doldurulmuş (veya kaplanmış) ve her iki taraftaki iletken desenine da temas eden bir deliktir. İletken desenine tahsis edilen alan tek taraflı kartlara nazaran iki kat büyük olduğundan ve tel baskılar birbirlerini keserek yol alabildiklerinden (farklı yüzeylere yönlendirerek), çift taraflı PCB’ler, tek taraflı PCB’lere göre karmaşık devreler için çok daha uygundur.
Çift taraflı PCB, üstten görünüm.
Çift taraflı PCB, alttan görünüm.

Windows 7′ye GRUB Kurma ve Backtrack 5 İçin Ayarlama


backtrack logoWindows 7 içersine GRUB başlangıç yöneticisini kurma, Backtrack 5′i başlatma, bunları yaparken karşılaştığım sorunlar ve bunların çözümlerinden bahsedeceğim. Burda anlatıklarım dışında daha farklı bir sorunla karşılaşırsanız yorum bölümüne yazabilirsiniz. Elimden geldidiğince ve bilgiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca diğer yorumlayanlar arasından belki sizin sorununuzu çözebilen çıkabilir.
İşte başlıyoruz…
Ben bu yazıyı hazırlayana kadar Backtrack 5 RC1 çıkmış bile :) Ben Backtrack 5′e göre anlatıyorum. Arasında bir fark olduğunu sanmıyorum.
İlk olarak http://www.backtrack-linux.org/downloads/ adresinden işlemcinize ve sevdiğiniz masaüstü yönetisine göre Backtrack 5′in ISO halini indiriyorsunuz.
Ben KDE ve 64 bit sürümünü indirdim. ISO’nun içindeki .diskcasper ve preseed klasörlerini C sürücüsünün kök dizinine çıkarttım. Diğer klasör ve dosyalarla işimiz yok.
Backtrack 5Bu dosyaları çıkarttıktan sonra sıra geldi açılışa GRUB başlangıç yönetcisini eklemeye.
Windows 7′de, Windows XP’deki gibi bir boot sistemi yok. Tamamen farklı bir sistem. Bu yüzden boot.ini dosyası gibi birşey sözkonusu değil. Bu yüzden açılış ayarları için bir program kullanmalıyız. O programın ismi de: EasyBCD.


Backtrack Kullanımı ve Hatalar

Yükleme işlemlerinin ardından konsol karşınıza gelecek. Eski yazıları okuyanlar hemen startx yazarak KDE’ye geçebileceklerini bilirler.
Şimdi gelelim sorunlara ve çözümlere:
  • Sorun:startx komutundan sonra siyah ekranda donup kalıyor. (Benim Backtrack 4 versiyonunda aldığım bir hata idi. Karşılaşırsanız diye yazdım)
    Çözüm:
    Backtrack açıldıktan sonra komut satırınaX -configure yazıp enter’a basıyoruz. Ekran hemen yok olup ekranda yazılarla tekrar geliyor. Böylece ekran kartımızı KDE’ye göre ayarlamış oluyor.
    Ayar dosyasını ise /root/xorg.conf.newdosyasına kayıt ediyor.Bizim tek yapmamız gereken bu dosyayı KDE’nin ekran ayarlarına baktığı dosya ile değiştirmek. Bunun içinse;
    mv /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
    komutunu yazıp enter’a basmamız yeterli. Ardından startx yazıp KDE’yi başlatabilirsiniz.
  • Sorun:startx komutundan giriş ekranı çıkıyor fakat tekrar konsola dönüyor.
    Çözüm:
    Bu sorunun 64bit versiyonlarda olduğunu okumuştum. 32bit versiyonlarda da olabilir, bilemiyorum. Çözüm yöntemi iki tane dosyayı silmekten geçiyor.Konsolda;
    rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
    yazıp enter’a basın
    rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache
    yazıp enter’a basın
    Böylece iki dosyayı da silmiş oldunuz. Bu iki dosyayı sildikten sonra tekrar startx yazıp enter’a basın. KDE ortamına giriş yapmış olacaksınız.
  • Sorun:Broadcomm marka ağ kartım var fakat wireless şifre kırmak için monitör moduna geçiremiyorum.

  • Çözüm:
    Broadcomm markalı kartlar ne yazıkki Backtrack uyumlu değil. Bu sorunu benim kartımda Broadcomm olduğu için yazdım. Bu kartla wireless şifre kırma şansınız yok.
  • Sorun:Broadcomm marka ağ kartım var fakat internete girmek için etraftaki ağları göremiyorum.
    Çözüm:
    Ben böyle bir sorun yaşadım. Backtrack 5, ağ kartımı görüyor fakat WICD Network Manager programında bağlanabilmek için etraftaki ağları göstermiyordu. Konsolda;
    rfkill unblock all
    komutunu yazdıktan sonra WICD Network Manager programında etraftaki ağları görebilir ve bağlanabilirsiniz.
  • Sorun:Notebook’um Nvidia Optimus teknolojisi kullanıyor. Bu yüzden ekran kartımda sorun yaşıyorum.
    Çözüm:
    BIOS ayarlarından harici ekran kartını iptal edip sadece dahili ekran kartıyla çalışması için ayarlayın.
Karşılaştığım başka bir sorun olursa çözümünü burda paylaşacağım. Eğer sizinde karşılaştığınız sorunlar varsa ve çözümleri biliyorsanız bana ulaştırabilirsiniz. Bu listeye eklerim.

Java Programlama ve Yazılım Tasarımı [PDF]


Yazarı Altug B. ALTINTAŞ olan ve piyasadaki 35 liraya satılan Java programlama dili kitabıdır. Yazar kendisi ilk 8 bölümünü internette yayınlamış.PDF dosyası 300 sayfadan oluşuyor. Java alanında en iyi türkçe kitaplardan biridir. Bende bu kitabın orjinal halide var. Kitap normalde yaklaşık 700 sayfadan oluşuyor ama yazar ilk 8 bölümünün pdf halini paylaştığı için 300 sayfa. Yani ilk 300 sayfanın PDF halini okuduktan sonra kitaba devam edebilmek için mecburen kitabı satın almalısınız. :)
Java Programlama ve Yazılım Tasarımı Pdf indir  :http://hotfile.com/dl/132461369/0b6e453/Java_Programlama_ve_Yazlm_Tasarm.pdf.html

Eclipse Javaw.exe Hatası Çözümü


A Java Runtime Environment(JRE) or Java Development Kit (JDK) ………………. No java virtual machine was found………………………javaw.exe in your current PATH.
Ecllipse ‘yi başlatmaya çalıştığınızda yukardaki gibi bir hata alıyorsanız aşağıdaki işlemleri yapın:
Denetim Masası > Gelişmiş Sistem Ayarları, Sistem Özellikleri Penceresinden > Gelişmiş Tabını açıyoruz.
Ortam Değişkenlerini açıp pencerede Sistem Değişkenlerine bakıyoruz.
Path değişkeni yok ise Yeni diyoruz. Açılan pencerede değişken yerine “path” değer yerine “;C:Program FilesJavajre6bin” adresini ekliyoruz. başında “;” olmasına dikkat edelim.
Yeni değişkenimizi ekledikten sonra Tamam diyerek çıkıyoruz.
Eclipse’i tekrar çalıştırıyoruz. Çalışıyor diye umuyoruzzz.

Daemon Tools Kullanımı ve Dosya Açma


Daemon Tools ile CD kalıplarını CD yada DVD ‘ye çekmeden bilgisayardan çalıştırabilmenize olanak sağlar. Daemon Tools ‘u kurduğunuzda sanal bir CD&DVD sürücüsü oluşturur.  NRG, Iso v.b. biçok kalıbı açabilmektedir.  İndireceğiniz bu sürümde 32bit ve 64bit destelik geliyor, yani sisteminizin 32bit Windows yada 64bit Windows olması fark etmez bütün Windows sürümlerinde çalışabilir.

Ardından kurulumu yapın. Kurulumu yaptıktan sonra masaüstündeki Daemon Tools simgesine çift tıklaın. Karşınıza Aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak :
Daemon Tools Kullanımı
Daemon Tools ile bir kalıp dosyasını çalıştırmak için önce 1. Adım ile işaret ettiğim butona tıklayıp dosyayı seçin , daha sonra ikinci adım olarak gösterdiğim butona tıklayarak kalıp dosyasını çalıştırın.

Firefox Varsayılan Zoom Ayarı

Özellikle Full HD ekranlarda ekran çözünürlüğünü en yüksek değere ayarladığınız zaman yazılar çok küçük gözüküyor. Bunun nedeni yüksek çözünürlükte yazıların daha küçük boyutta kalmasıdır. Sistem özelliklerinden dosya ve klasör isimlerinin puntoları büyütülebiliyor. Firefox ‘da da yakınlaştırma özelliğini kullanarak yazıları büyütebilirsiniz ama farklı sitelere girdiğiniz zaman zoom değeri yine eski haline dönüyor.Bütün sitelerde varsayılan olarak bir zoom değeri vermemizi sağlayan Default FullZoom Level eklentisi sayesinde bütün sayfalarda geçerli olacak varsayılan bir zoom değeri verebiliriz.



Ubuntu Ekran Parlaklığı Sorunu


Ubuntunun 11.10 sürümünde ekran parlaklığını kaydetmeme sorunu var. Ekran parlaklığını ayarlıyorsunuz ama bilgisayarı yeniden başlattığınızda ekran parlaklığı tekrar en yüksek değerde oluyor. Yani yaptığınız değişiklikler kaydedilmiyor.
Bu sorunu aşağıdaki kodlar vasıtasıyla halledebiliriz :
Uçbirim ‘i açıp şunları yazıyoruz :
sudo add-apt-repository ppa:kamalmostafa/linux-kamal-mjgbacklight
Aşağıdaki kodu yazdığımızda bilgisayarı yeniden başlatıyoruz :
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade && sudo reboot
Şunu açın;

sudo gedit /etc/grub.d/10_linux
Şununla başlayan satırı bulun;
args="$4"
Şununla değiştirin;
args="acpi_backlight=vendor $4"
Son olarak aşağıdaki kodu yazıyoruz ve bütün değişiklikleri kaydedip yeniden başlatmış oluyoruz :
sudo update-grub && sudo reboot

Ubuntu Ekran Parlaklığı Sorunu Ubuntu Giriş Ekranında Otomatik Numlock ‘u Aktif Etmek Ubuntu için Parlaklık Göstergesi [KISAYOLU]


Ubuntu için bu ufak parlaklık uygulaması ile yukarıdaki resimde görüldüğü üzere kısa yoldan ekran parlaklığını değiştirebilirsiniz.
İNDİR (11.04 versiyonu için): indicator-brightness-0.0.2_all.deb
İNDİR (11.10 versiyonu için): indicator-brightness-0.0.2_all-oneiric.deb
Kurulum :sudo dpkg -i indicator-brightness-0.0.2_all.deb
veya
sudo dpkg -i indicator-brightness-0.0.2_all-oneiric.deb
Yüklemenin ardından programın sistem başlangıcında çalışmasını sağlamak için aşağıdaki yolu izliyoruz :
Sistem Ayarları > Başlangıç Uygulamaları > ‘Ekle’
ve aşağıdaki gibi boşlukları dolduruyoruz :):
İsim: indicator-brightness
Komut: /opt/indicator-brightness/indicator-brightness.py
Açıklama: buraya isteğe bağlı bir açıklama girebilirsiniz.

Ubuntu Giriş Ekranında Otomatik Numlock ‘u Aktif Etmek


Ubuntu 11.10 sürümüyle birlikte varsayılan olarak Unity görsel arayüzü kullanıcıları karşılıyor. Ubuntu giriş ekranında habire Numlock ‘a basarak şifre girmekten sıkılanlar hemen konsolu açsın ve aşağıdaki koodları konsola yazsın.
sudo apt-get install numlockx
echo "greeter-setup-script=/usr/bin/numlockx on" | sudo tee -a /etc/lightdm/lightdm.conf
İşlemleri yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın.




Ubuntu Açılışında Wireless ‘in Otomatik Aktif Olmama Sorunu


Benim kullandığım Ubuntu ‘nun 11.10 numaralı sürümünde kablosuz ağlar sistem açılışındaotomatik olarak aktif olmuyordu. Her defasında sağ üst köşedeki wireless simgesine tıklayıp “Kablosuz Ağları Etkinleştir” seçeneği işaretlemekten bıkmıştım. Yapacağımız ufak bir değişiklikle sistem açılışında Kablosuz Ağların otomatik aktif olmasını sağlayabiliriz.
  1.  Uçbirim ‘i açın
  2. sudo nano /etc/rc.local komutunu girin.
  3. exit 0 yazan satırın bir üstüne aşağıdaki kodu ekleyin :
    nmcli nm wifi on
  4. Ardından Ctrl-X tuşuna basın, size değişiklikler kaydedilsin mi diye sorucak E tuşuna basın ve kaydedin.
  5. sudo reboot komutuyla sistemi yeniden başlattığınızda artık Kablosuz Ağlar otomatik olarak aktif olacak.

.sh Uzantılı Dosyaları Kurmak


Uçbirimi ( konsol ) açın ve indirdiğin dosyanın bulunduğu dizine gidin. Örneğin masaüstüne indirdiyseniz :
cd $HOME/desktop desktop olmazsa Desktop da deneyebilirsin.
Ardından yine konsoldayken sh dosya_adi.sh komutunu uygula karşına netbeans kurulum ekranı çıkacaktır.

Bildirim Alanında Kullanılmayan Simgeleri Silme


Bugün birkaç program kurduktan sonra kaldırdım. Ancak hala bildirim alanında simgeleri duruyordu. Bu biraz canımı sıktı.
Öyle birşey yapalımki sonucunda sadece kullandığımız uygulamaların simgeleri orda gözüksün. Sildiysek yada silindiği halde hala simgesi duruyorsa otomatikman kalksın. Bunu yapmak için aşağıdaki kodu bir .txt dosyasına kopyalayıp yapıştırın. Uzantısını .bat olarak değiştirin. Örnek : Sil.bat – Ve tıklayın.
REG DELETE “HKCUSoftwareClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionTrayNotify” /f /v “PastIconsStream”

REG DELETE “HKCUSoftwareClassesLocal  SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionTrayNotify” /f /v “IconStreams”
taskkill /F /IM “explorer.exe”
pause
shutdown /l


Flash Bellek ‘te Ayrılmamış Alan Sorunu Çözümü


Bazı sorunlardan dolayı normalde örneğin 16gb ‘lık bir flash belleğinizin boyutu Windows ‘da 2gb gözükebilir. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda aşağıdaki adımları uygulayarak çözüme ulaşabilirsiniz:
  1. Başlat > Çalıştır (Windows XP ‘de) yada Başlat ‘a tıklayıp cmd yazıp enter ‘a basın (Windows 7 ‘de)
  2. Açılan komut yazma ekranında DISKPART yazın.
  3. LIST DISK yazın ve karşınızda bilgisayarınızda bulunan diskler gelecektir.Örneğin : DISK 0, DISK 1, DISK 2 v.b.
  4. Benim sorunlu diskim 2 idi, onun için ben komut satırına SELECT DISK 2 yazdım, sizinki kaç numaraysa ona göre işlem yapın.
  5. CLEAN yazın, bu komut diskte ne var ne yok hepsini siler, onun için yedek almak istediğiniz birşey varsa bu komutu yazmadan önce yedeğinizi alın.
  6. CREATE PARTITION PRIMARY komutunu çalıştırıyoruz, işlem başarılı olduktan sonra Bilgisayarım ‘a giriyoruz, flash diskiminizin üzerine sağ tıklayarak biçimlendir diyoruz.

PIC16F84 Özellikleri ve Pin Bağlantıları


pic 16f84CMOS teknolojisi ile üretilmiş olan PIC16F84 çok az enerji harcar. Flash belleğe sahip olması nedeniyle clock girişine uygulanan sinyal kesildiğinde registerleri içerisindeki veri aynen kalır. Clock sinyali tekrar verildiğinde PIC içerisindeki program kaldığı yerden itibaren çalışmaya başlar. RA0-RA3 pinleri ve RB0-RB7 pinleri l/O portlarıdır. Bu portlardan girilen dijital sinyaller vasıtasıyla PIC içerisinde çalışan programa veri girilmiş olur. Program verileri değerlendirerek portları kullanmak suretiyle dış ortama dijital sinyaller gönderir. Dış ortama gönderilen bu sinyallerin akımı yeterli olmadığı durumda yükselteç devreleri (röle, transistor v.s) ile yükseltilerek kumanda edilecek cihaza uygulanır. Portların maksimum sink ve source akımları aşağıda verilmiştir. Bu akımlar genellikle bir LED sürmek için yeterli olduğundan, bu kitapta verilen uygulama devrelerinde herhangi bir yükseltme işlemi yapılmamıştır.
l/O pini
Sink akımı            25 mA
Source akımı      20 mA
Sink akımı, gerilim kaynağından çıkış portuna doğru akan akıma, source akımı ise l/O pininden GND’ye doğru akan akıma denir.
PIC16F84′ün çektiği akım, besleme gerilimine, clock girişine uygulanan sinyalin frekansına ve l/O pinlerindeki yüke bağlı olarak değişir. Tipik olarak 4 MHz’lik clock frekansında çektiği akım 2 mA’ kadardır. Bu akım uyuma modunda (Sleep mode) yaklaşık olarak 40 uA’ e düşer. Bilindiği gibi CMOS entegrelerdeki giriş uçları muhakkak bir yere bağlanır. Bu nedenle kullanılmayan tüm girişler besleme geriliminin +5V luk ucuna bağlanmalıdır.
PIC16C84 ve PIC16F84 özellikleri tamamen aynı olan PlC’Ierdir. Her ikisi de EEPROM belleğe sahip olmalarına rağmen Microchip ilk ürettiği EEPROM bellekli PlC’Ieri “C” harfi (C harfi CMOS’dan gelmektedir.) ile tanımlarken, son zamanlarda ürettiği EEPROM bellekli PlC’Ieri “F” harfi (FLASH) ile ‘tanımlamaktadır. Bizim bu kitapta örneklerini verdiğimiz programlar için her iki PIC de kullanılabilir. PIC16F84A ile PIC16F84 arasında da herhangi bir fark yoktur. PIC’i tanımlayan bu harf ve rakamlardan sonra yazılan 10/P, 04/P clock girişine uygulanacak- maksimum frekansı belirtir. Örneğin 10 MHz’e kadar frekanslarda PIC16F84-10/P kullanılırken, 4 MHz’e kadar frekanslarda PIC16F84-04/P kullanılabilir.
PIC 16F84 Besleme Gerilimi:
PİC’in besleme gerilimi 5 ve 14 numaralı pinlerden uygulanır. 14 numaralı Vdd ucu +5 V’a, 5 numaralı Vss ucu da toprağa bağlanır. PlC’e ilk defa enerji verildiği anda meydana gelebilecek gerilim dalgalanmaları nedeniyle istenmeyen arızaları önlemek amacıyla Vdd ile Vss arasına 0.1 uf lık bir dekuplaj kondansatörü bağlamak gerekir. PİC’Ier CMOS teknolojisi ile üretildiklerinden çok geniş besleme gerilimi aralığında (2 ~ 6 V) çalışmalarına rağmen 5 V luk gerilim deneyler için ideal bir değerdir.

Xampp Apache 80 Portu Hatasının Çözümü

Xampp ‘ı kurdunuz ve Apache ‘ye start komutu verdiğinizde Apache 80 portu hatası ile karşılaşıyorsanız aşağdaki adımları uygulayarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
>>> XAMPP’i kapatınız.
>>> İşletim sisteminizdeki C:xamppapacheconf yolunu izleyiniz.
>>> httpd.conf adlı dosyayı bulunuz ve notepad ile açınız. (edit with notepad)
#Listen 0.0.0.0:80
#Listen [::]:80
Listen 80

Yazan kısmı aşağıdaki kodlarlar değiştirin :
#Listen 0.0.0.0:88
#Listen [::]:88
Listen 88

Şimdi aşağıdaki yazan kısmı bulun :
ServerName localhost:80
Şu kodlar değiştirin:
ServerName localhost:88
(88 yerine 8080 de yazabilirsiniz.)
>>> XAMPP’i açınız.
>>> Apache Start komutunu veriniz.
Ek olarak web tarayıcınızı açınız ve adres kısmına http://localhost:88/ yazınız.
http://localhost:88/xampp/splash.php adlı yeni bir sayfaya yönlendirilmiş olduğunuzu fark edeceksiniz. Bu sayfadan English’i seçiniz.
http://localhost:88/xampp/index.php sayfası açılacaktır.
İçerik yönetiminizi başarı ile yapabilirsiniz.




WEP Neden Kolay Kırılır?


WEP şifreleme yöntemi havada uçuşan ve bizim için önemli olan verilerimizi şifrelemek için 40 bitlik gizli anahtar ve açık olmasına rağmen sürekli değişen 24 bitli IV ( Initialization Vector) değerlerini kullanır. Yani standart olarak WEP, 64 bitlik bir şifreleme sağlamaktadır. Şifreleme için ise RC4 simetrik şifreleme algoritması kullanır…

Genellikle kablosuz ağ cihazı üreticileri, 40 bitlik şifreleme anahtarı yerine 104 bitlik şifreleme anahtarı kullanmayı tercih ederler. Bu durumda WEP, 128 bitlik şifreleme yeteneğine sahip olur…
 WEP türleri ve kullanılan anahtar uzunlukları aşağıdaki tabloda verilmiştir.
TürAnahtar UzunluğuHex UzunluğuASCII Uzunluğu
64 Bit40 Bit105
128 Bit104 Bit2613
256 Bit232 Bit5829
WEP için şifreleme işlemi şu şekilde işlemektedir.

1- Gizli Anahtar + IV
2- Gizli Anahtar + IV toplamı RC4 ile şifrelenir.
3- Elde edilen RC4 çıktısı ile gönderilmek istenen veri XOR işlemine tabi tutulur.
Bu aşamadan sonra veri özgürce havada dolaşmaya başlar. Ancak bu noktada şöyle bir sıkıntı söz konusudur. Bir bilgiyi başka bir bilgi ile art arda iki defa XOR işlemine tabi tuttuğumuzda en baştaki bilgiyi elde ederiz…
A=Göndermek istediğimiz bilgi
B=IV+Gizli Anahtar

A XOR B = Kodlanmış Bilgi
B XOR B = I ( Etkisiz Eleman )
A XOR I = A
A XOR B XOR B = A XOR ( B XOR B ) = A  XOR  I = A
Yani yeteri kadar paket toplamayı başarırsak, sonlu sayıdaki IV numaraları tekrar edeceklerdir. Bu durumda yukarıda bahsi geçen sihirli formülün de uygulanmasıyla kablosuz ağın şifresi hesaplanabilir… Bu nedenle WEP şifresini kırmak için çok sayıda IVs numarası toplamamız gerekmektedir.

2013/01/29

Uzaktaki bilgisayarınıza erişin! (mstsc)


Uzak masaüstü bağlantısı (mstsc) kullanarak başka bir bilgisayara bağlanma!
Uzaktaki bilgisayarınıza erişin! (mstsc)  | TechCekirdek.com
Uzak Masaüstü Bağlantısı ile, Windows kullanılan bir bilgisayara, aynı ağa veya Internet'e bağlı olan ve Windows kullanılan başka bir bilgisayara erişebilirsiniz. Örneğin, işyerindeki bilgisayarınızın tüm programlarını, dosyalarını ve ağ kaynaklarını evinizdeki bilgisayarınızdan, sanki işyerindeymiş gibi kullanabilirsiniz. Burada Windows uzak masaüstü bağlantısını (mstsc) internet üzerinden remote erişim sağlayan diğer programlardan (Team Viewer) ayıran güçlü bir özellik vardır. Örneğin mstsc ile uzaktan eriştiğiniz PC üzerindeki bir dökümanı kendi bilgisayarınızdan rahatlıkla çıktı alabilirsiniz. 
Uzak Masaüstü Bağlantısı kısayolunu bulmak için Başlat menüsünü tıklatın, Tüm Programlar'ı veya Programlar'ı, sonra da Donatılar'ı tıklatın. Ya da kısayoldan açmak için, Başlat menüsünü açın, sonra Ara kutusuna mstsc yazınız. Ardından çıkan pencerede karşıdaki PC'nin IP numarasını yazarak erişim gerçekleştirebilirsiniz.
Uzaktaki bir bilgisayara bağlanabilmeniz için, o bilgisayarın açık ve ağa bağlı olması, Uzak Masaüstü'nün etkinleştirilmiş olması, sizin o bilgisayara ağ erişiminizin (bu Internet yoluyla olabilir) bulunması ve ayrıca bağlantı izninizin olması gerekir. Aşağıdaki adımları takip ederek remote erişim iznini verebilirsiniz.  
Başlat menüsü, Denetim MasasıSistem ve Bakım ve ardından Sistem'i tıklatarak Sistem'i açın.
  • Uzak bağlantı ayarları'nı tıklatın ve "Uzak Masaüstü" altındaki üç seçenekten birini seçin. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  • Kullanıcıları Seç'i tıklatın. Bilgisayarda yönetici iseniz, geçerli kullanıcı hesabınız uzak kullanıcılar listesine otomatik olarak eklenir ya da ekle menüsü ile siz de ekleyebilirsiniz. 
Bu izne ek olarak kullandığınız güvenlik duvarında da remote erişim portunu açmanız gerekebilir. Varsayılan uzaktan erişim portu 3389'dur.