2012/05/25

Google Chrome İçinde İnternet Explorer Kullanma


Bazı web siteleri sadece İnternet Explorer üzerinde normal şekilde çalışır. En çok bu tür web siteler kurumsal şirketlerin intranet olanlarıdır. Eğer Google Chrome kullanıyorsanız yine de bu tür web siteleri açmak ve keşfetmek için Chrome içerisinde İnternet Explorer‘ı kullanabilirsiniz.
Google Chrome da, İnternet Explorer kullanabilmek için, tarayıcı uzantısı yüklemeniz gerekir. IE Tab uzatma kurulduktan sonra, İnternet Explorer açmak  zorunda kalmadan İnternet Explorer (tarayıcı kontrol nesnesi ile) kullanmaya başlayabilirsiniz. Sadece Google Chrome da adres çubuğunun yanında görünen IE simgesini vardır. Chrome için eklenti kurduktan sonra IE sekme simgesi belirir. Varsayılan olarak, Chrome da IE 7 kullanabilirsiniz. Daha sonra İnternet Explorer sürümleri bilgisayarınızda yüklü varsa, İnternet Explorer açmadan IE 9 hatta IE 8 de kullanabilirsiniz. Ayrıca IE Tab yardımı ile İnternet Seçenekleri de yapılandırabilirsiniz.
IE Tab uzantısı yüklemek için, Chrome Web Store de  ”IE Tab” diye arama yapın. Uzantıyı yüklemek çin Chrome’a Ekle butonuna tıklayın ve onaylamak için Ekle butonuna tıklayın. Kurulum yapıldıktan sonra, Chrome adres çubuğunda sağa doğru IE simgesini görecekseniz.
Google Chrome İçinde İnternet Explorer Kullanma
Google Chrome İçinde İnternet Explorer Kullanma
IE modunda mevcut web sitesi açmak için, IE simgesini tıklayın. Geçerli Web sayfasını görüntülemek için tarayıcı kontrol nesnesi: Google Chrome IE7 (varsayılan olarak) kullanacaktır. Mevcut web sayfasının URL’sini görebileceğimiz bir IE adres çubuğu alacak.
IE sürümünü değiştirmek için tarayıcıda anahtar simgesine tıklayın Araçlar >> Uzantılar seçeneğine tıklayın. Uzantılar arasında IE Tab bulun ve Seçenekler düğmesine tıklayın.
IE Tab özelliklerini buradan ayarlayabilirsiniz. IE 7, IE 8 ve IE 9 mod seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca otomatik olarak İnternet Explorer modda açmasını istediğiniz siteleri ekleyebilirsiniz. Örnek Microsoft sitesi gibi.
Google Chrome İçinde İnternet Explorer Kullanma
Eğer uygulamayı Chrome Web Store de bulmakta zorluk çekiyorsanız aşağıdaki bağlantı linkinden direkt eklentiye ulaşabilirsiniz.


 
 

NOTLAR →

 
Google Earth: Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.
Google Chrome: Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir ağ tarayıcısıdır. Adını çizgesel (grafiksel) kullanıcı ara yüzünden almaktadır.
Google+: Google+ (bazen Google Plus olarak da bahsedilir ve G+ şeklinde kısaltılır), kurucusu olan Google tarafından yönetilen sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmeti.
Google Haritalar: Google Haritalar (İngilizce: Google Maps), Google tarafından hizmete koyulmuş ve ücretsiz çevrimçi haritalama servisidir.
Google Chrome: Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir ağ tarayıcısıdır. Adını çizgesel (grafiksel) kullanıcı ara yüzünden almaktadır.
Chrome Division: Chrome Division, Dimmu Borgir'in vokalisti Shagrath ile The Kovenant'ın kurucusu Lex Icon tarafından 2004 yılında kurulan Norveçli heavy metal grubu.
Google Chrome OS: Google Chrome OS, Google tarafından geliştirilen Linux-tabanlı, açık kaynak, web uygulamaları ile çalışan bir işletim sistemidir.
Chrome Web Store: Chrome Web Store, web uygulamalarının yer aldığı Google tarafından geliştirilen platform. 19 Mayıs 2010 tarihinde Google I/O etkinliğinde duyurulan platform, 2010 Aralık ayında açılmıştır.
İçindeki Yabancı: İçindeki Yabancı 2007 ABD-Avustralya ortak yapımı filmdir. Özgün adı The Brave One dır. Senaryosunu Roderick Taylor ve Bruce A.
İçinde Aşk Var: İçinde Aşk Var, Işın Karaca'nın ikinci solo albümü. 19 Aralık 2004'te piyasaya çıktı. 1 tane de kendi bestesisin bulunduğu albümde Sezen Aksu, Aysel Gürel, Suat Suna, Ümit Sayın gibi isimlerin beste ve sözleri bulunmaktadır.
Internet Movie Database: Internet Movie Database (İnternet Film Veri Tabanı), kısaca IMDb, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları, dizileri ve bilgisayar oyunları hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veritabanıdır.
İnternet Ülke Alan Kodu: İnternet Ülke Alan Kodu, (İngilizce ccTLD: country-code Top Level Domain) İnternet adreslerinde ülkeyi belirten iki harflik en son uzantı.
Internet Explorer: Windows Internet Explorer (Türkçe: İnternet Kâşifi ya da İnternet Gezgini) ya da eski adıyla Microsoft Internet Explorer.
İnternet iletişim kuralları dizisi: İnternet protokol takımı, İnternet'in çalışmasını sağlayan bir iletişim protokolleri bütünüdür. Bazen TCP/IP protokol takımı olarak da adlandırılır.


2012/05/12

Daemon Tools Lite 4.45.4

 



Arkadaşlar sizlere sanal cd veya DVD sürücü kullanarak optik okuyucularınızın biraz ömrünü uzatacak, birazda özellikle DVD oyunu gibi büyükçe kapasiteli oyunlarda sürekli DVD okuyucunun çalışmasını ve windows'ta bellek azalması gibi durumları biraz olsun önleyecek bir program olan DAEMON TOOLS programının kullanımını anlatmaya çalışacağım.


İndirme Linki:http://www.bilgisayarprogramlari.net/kategoriler/func-startdown/25

Aşağıda resimlerle bu programı kullanmanızı sağlayacak aşamaları özetlemeye çalıştım, bu şekli ile sanırım sorunsuz kullanacaksınız. Daemon Tools'u ilk kez kuracaklar için sistemlerine birkaç ekstra programı kendisi kuracak ve sisteminizi yeniden başlatmanızı isteyecektir. Bu aşama sonrasında tekrar, kurulum için indirdiğiniz dosyayı çalıştıracaksınız ve adım adım aşamaları bitirdiğinizde ekranın sağ altında kırmızı şimşek işareti gibi bir simge ile kurulumu bitireceksiniz.

Daemon Tools aynı anda 4 sanal sürücüye izin veriyor, ücretsiz olması ve bu tip bir sınırlama ile sanırım işinizi yine de görecektir. Benzer olupta paralı ve daha farklı özellikleri olan Alcohol 120'de işinizi görebilir ama bu hoşunuza gidecektir.

İşlem aşamalarına başlamadan önce bu program ile bir image dosyası yaratmanız gerekiyor. Ben örnek olarak Nero ile bunu kısaca anlattım ama elinizde hazır varsa bu daha iyi olur, yoksa da 9 farklı image formatı ile bunu kullanabilirsiniz. Sizlere ISO formatlı image dosyasının yapılışını anlatarak işe başlıyoruz...


Nero ile CD veya DVD için yeni bir ISO oturumu başlatıyorsunuz, buradaki ayarları değiştirmenize gerek yok.




Buradaki önemli bir detay kayıt edilecek cihaz kısmından IMAGE RECORDER'ın seçilmesi gerekiyor. Normalde burada kayıt edici cihazınızın adı yazılı olacaktır..


Dosyalarınızı seçerek kayıt edecek hale getirdikten sonra (bu kısımları anlatmıyorum, sanırım sağ kısımdan sol'a sürükle bırak ile dosyalarınızı seçmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur) Burn ile ISO yaratılmasına başlayacaksınız.




Buradaki ayarları da aynen bırakabilirsiniz...




Bir dosya adı vereceksiniz ve ISO Image Files kısmını seçerek SAVE ile kayıda başlayaraksınız.


Linkten indireceğiniz Daemon Tools'un 32Bit sürümünü windows'a kuracaksınız...
http://daemon.alphabravo.org/downloa...mon403-x86.exe

Kurulum bittiğinde ekranın sağ altında kırmızı şimşek işareti gibi bir simge ile program kullanılmaya hazır hale gelecektir. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi "Device 0" cihazında "No Media" yazılı bu şu anda hiçbir image dosyasının tanımlanmadığı anlamına geliyor. Buradaki "L:" tanımlaması bilgisayarınızda oluşacak yeni sanal sürücünün adını verecektir. Bende L olarak gözüküyor, zira bolca harddisk ve DVD-RW cihazım var.
Buradan ISO dosyasını seçeceğiniz kısıma geçeceksiniz.


Image dosyanızı seçmeniz gereken aşama, burada 9 farklı image dosyası tipini kullanabilirsiniz. Dosyanızı seçerek Open ile tanıtacaksınız.


Eğer Image dosyası doğru tanımlanırsa aşağıdaki gibi daha önce boş olan bu kısımda sizin image'ınızın adı gözükecektir...



Bir sonraki aşamada da yeni sürücünüzü yeni bir drive adı ile My Computer veya Bilgisayarım bölümünden görebilirsiniz. Bu program 4 adet sürücü tanımlayabildiğinden 4 adette Drive adınız olacaktır ve bu isimler sizin ISO dosyanızı yaratırken kullanacağınız isimlerden oluşacaktır.



Son aşama, oldu ya image dosyasının işi bitti veya bunun yerine bir başkasını kullanacaksınız, işte bu durumda image dosyanızı Unmount ederek Daemon'dan ayırmanız yada bir başka tanımla boşaltmanız gerekiyor.


Buraya kadar anlattıklarımı birçok programı bağlamak için kullanabilirsiniz. Oyun oynayacaklar için ise kopya korumalı CD'leri veya DVD'lerden normalde kopyaladığınızda çalışmayacak olan kopya korumalı oyunları ise oynayabilmeniz içinde Emulation ayarlarından All Options seçeneğini aktif hale getirerek oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Kopya koruma standartları resimdeki gibi birkaç çeşit olacaktır ve bunu bilmeniz mümkün değilse hepsini aktif hale getirebilirsiniz...



Umarım programın kullanımı hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Birkaç kez kullanırsanız sanırım iyice alışacaksınız ve sorununuz kalmadan her türlü ortamda sanal sürücü kullanacaksınız. Herkese başarılar, kolay gelsin...

2012/05/07

Popüler antivirüs AVG'nin bedava 2012 sürümü hazır... İndirme bağlantısı ve yenilikler burada!


Popüler antivirüs AVG'nin bedava 2012 sürümü hazır... İndirme bağlantısı ve yenilikler burada!

Ünlü anti-virüs programı AVG'nin son sürümü AVG Free Edition 2012, önceki sürüme göre yüzde 50 daha hızlı tarama performansı sunuyor.

Yeni sürümde çalışan işlem sayısı da azaltılmış, bunun yanında virüs tanımlamaları daha az yer kaplıyor. AVG, 2012 sürümüyle beraber rootkit ve kendinden değişen virüsleri algılamada da birtakım geliştirmeler vaadediyor. Yanlış alarmların da yeni sürümle birlikte azaldığı söyleniyor.Arayüzde yapılan yenilikler sonucunda simge sayısı azaltılmış ve bir özel bilgi görünümü sunulmuş.

AVG Free, yeni tehditleri 100 milyon kullanıcı yoluyla ilk aşamada algılayıp engelleyebiliyor.

 Link:  AVG Free Edition 2012'yi buradan indirebilirsiniz